Wie zijn wij?

Aigremont werd in 1934 opgericht door Olivier en Marie Thiry, de grootouders van onze huidige CEO, Philippe Thiry. Tot op vandaag blijft Aigremont nv een 100% familiebedrijf.

Indertijd had de familie Thiry een slagerij en ging Olivier Thiry op zoek naar een manier om de dierlijke vetten te recycleren die tot dan toe een onbruikbaar restproduct waren. Die zoektocht leidde tot de productie van margarines, waarvoor het destijds nog gebruikelijk was om er gedeeltelijk vetten van dierlijke oorsprong in te verwerken.

De aanvankelijk artisanale productie evolueerde snel, zowel qua grondstoffen als productiemethodes. Dankzij een constant investeringsbeleid groeide de “margarinefabriek” van Aigremont doorheen de jaren uit tot de moderne en hoogtechnologische productiesite die we vandaag kennen. Van vleesgroothandel en occasioneel margarineproducent groeide Aigremont nv dus uit tot een toonaangevende speler in plantaardige vetstoffen en margarines. Dat leidde tot een uitgebreid productgamma dat geschikt is voor toepassingen en klanten in diverse sectoren.

Dat we een toekomstgericht en hoogtechnologisch bedrijf zijn, betekent niet dat we onze afkomst verloochenen. Zo blijft het merk Olma, dat al in 1934 gelanceerd werd en zijn naam dankt aan de voornamen van onze oprichters Olivier en Marie, tot op vandaag een van onze paradepaardjes!

De wil om voortdurend te innoveren en producten te ontwikkelen die beantwoorden aan de soms complexe technische vereisten van onze klanten, leidde begin de jaren 2000 tot de ontwikkeling van een gamma smeermiddelen van plantaardige oorsprong. Vandaag blijven we dat gamma verder ontwikkelen en uitbreiden zodat we klanten in de meest uiteenlopende sectoren geavanceerde en 100% voedselveilige smeermiddelen en vormlosmiddelen kunnen aanbieden.