Onze PlatinOil-productgamma’s werden oorspronkelijk ontwikkeld voor toepassingen in de voedingsindustrie. We zijn al sinds 1934 actief in vetstoffen en margarines. Gezien het gebruik van die producten als ingrediënt in de voedingsproducten van onze klanten, was het dan ook logisch dat we ons in eerste instantie ook gingen richten op de ontwikkeling van smeermiddelen en vormlosmiddelen voor de voedingssector.

Al onze producten zijn samengesteld op basis van 100% plantaardige ingrediënten, ze zijn oplosbaar en eetbaar, en het risico op contaminatie met oliën of smeermiddelen die niet geschikt zijn voor voedingstoepassingen is dus onbestaande.

We bieden ook producten aan voor een perfecte omhulling of coating van voedingsmiddelen, bijvoorbeeld voor vleeswaren die niet aan een bakrooster of bakvorm mogen blijven kleven.

Onze uitgebreide ervaring in de voedingssector betekent niet dat onze producten niet geschikt zijn voor gebruik in heel wat andere sectoren: van cosmetica tot bouwmaterialen, we ontwikkelen oplossingen voor een brede waaier aan toepassingen en vakgebieden.